Az oldalon sütiket használunk (persze csak diétásat) az elfogadáshoz klikk. Elfogadom
Termékek Menü

A tökéletes rizs

A tökéletes rizs

Utálom, gyűlölöm a rizst, egyszerűen sosem sikerül. Mindig vagy túl kemény vagy pedig kenyérre tudnám kenni :/.

Pedig nekünk fitt csajoknak az egyik alap köretünk az étrendünkben, mivel kiváló szénhidrát forrás.

Nem tudok csak zöldséget enni meg édesburgonyát, szükségem van a rizsre, úgyhogy arra gondoltam, mi van ha bennem van a hiba?

Nem is a rizzsel van a gond, hanem az elkészítésével?

 

 

 

 

Nem hagyott nyugodni a dolog, ezért megkérdeztem egy szakembert, aki azért edzőtermet is látott már.

Itt van velünk Attila, a      szakácsa!

 

 

Megmondom őszintén, lehet nem teljesen a szavaira figyeltem, de ezt talán ti is megéritek.

A lényeg, hogy a beszélgetést felvettem, így leírom nektek.

Íme a mágia:

- Melegíts olajat egy edénybe tedd bele a megfőzni kívánt rizst.

- Pirítsd egy kicsit míg kifehéredik, vigyázz nehogy megégjen.

- Sózd kedvedre majd keverd meg

- Forralj vizet (vízforralóval vagy mikróba) pontosan 1.8-al szorozd a rizs mennyiségét, ennyi vízre lesz szükséged. ( 100gr rizshez 1.8dl víz )

- Keverd meg

- Tedd rá a fedőt és zárd le

- Hagyd pihenni, ha eltűnt róla a víz, akkor kész is van.

10 perces dolog az egész és te sem fogod utálni a rizst! Próbáld ki te is!

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Receptek