Az oldalon sütiket használunk (persze csak diétásat) az elfogadáshoz klikk. Elfogadom
Termékek Menü

Így edzhetsz otthon is hatékonyan

Andi
2017. 02. 10. 15:53:00
Így edzhetsz otthon is hatékonyan

Otthoni edzés hatékonyan?

 Bizony, bizony, ha már az elhatározás útjára léptünk, hogy elkezdünk edzeni, első kérdéseink között szerepel az is, hogy valóban szükséges-e nekem edzőterembe járni, ahhoz ha csak átmozgatni szeretném magam?

 Felvillan előttünk a kis lámpa, hogy miért ne kezdhetnénk neki otthon. A legtöbb konditerembe járó egyén is valahol elkezdte, nekik a 60%-a is belekóstolt az otthoni edzés ízeibe. Ha jól összerakott edzés tervünk van akkor igazán hatékony is lehet az otthoni edzésünk.

Mit is takar az otthoni edzés?

Minden olyan gyakorlatot, amit saját testsúllyal lehet végezni, illetve egy-két olyan alapvető kiegészítő szükségletével mint pl. kézi súlyzó, súlytárcsák, haspad, gumi szalag, fitnesz labda, fitnesz szőnyeg alias polifoam.

Természetesen mind ezek annak függvényében szükségesek csak, ha némi célzott izom munkát is szeretnénk végezni, elvégre egy otthoni taposógép vagy futópad netán egy szoba biciklivel is szuper eredményeket érhetünk el.

  A tested nem tesz különbséget aközött, hogy edzőteremben vagy pedig otthon mozgatod át, mindkettőnek vannak pozitív hatásai.

Rengeteg otthon végezhető gyakorlat van, sőt egy komplett edzéstervet is össze tudsz állítani magadnak.

Egy párat leírok nektek

Láb: Guggolás, Kitörés, Bolgár kitörés, Guggolás széles terpeszben

Váll: Előre emelés , Oldal emelés, Vállból nyomás, Döntött törzsű oldal emelés

Mell: Fekvőtámasz, Fekvőtámasz egy kézzel

Tricepsz: Tolódckodás, Lórugás

Bicepsz: Váltott kezű bicepsz gyakorlat, Bicepsz gyakorlat kalapács fogással

Hát: Húzódckodás, Döntött törzsű evezés

Has: Hasprés, Hasprés törzsfordítással, lebegő ülés, plank

Természetesen, ha otthon is kezdünk el mozogni, jó, ha ugyanúgy odafigyelünk mit viselünk mozgás közben.

A kényelmünket szolgáló leggings, sportmelltartó és egy funkcionális edzőcipő ugyan úgy elengedhetetlen kelléke edzésünknek.

Nem árt, ha erre is odafigyelünk. Ha a legjobbat akarod választani nézz körül áruházunkban.

Ha a megfelelő mozgásformát választod életviteledhez, egészséges és jól megválogatott étkezésed mellett, akkor a megtett erőfeszítéseid nem maradnak jutalom nélkül, elérheted az áhított formát. Az otthoni edzésedben még sok segítségre lehet akár egy személyi edző gondosan összeállított étrendje illetve edzésterve kimondottan otthon végezhető gyakorlatokra koncentrálva, vagy számos videó megosztón is kereshetsz neked tetsző mozgás sorokat.

Egy szó mint száz, az otthoni edzés is jobb, mint a semmi ha megvannak a megfelelő eszközeid és nem utolsó sorban az elhatározás, akkor nincs más dolgod, mint már ma elkezdeni és beállni a tornasorba.

Ha pedig már aktívan sportolsz akkor ne feledd, hogy a lelkesedés diktálja az iramot, de a kitartás éri el a célt.

Edzésre fel!